måndag, augusti 13, 2007

att inte överge sina ideal

Alvas pappa har en kompis som har en dotter som är stor o stark (minst sagt). Kompisen är också handbollstränare och har liksom Alvas pappa bestämt sig för att vara en pedagogisk och god förälder... "Inte pressa o påverka att göra nåt de inte vill, de små liven". Tanken är givetvis att de skall bli hängivna handbollsälskare på egen hand.

Jag har innan idag aldrig funderat på "men tänk om Alva aldrig blir intresserad av handboll? vad gör man då?" Men nu är kompisens dotter ju lite drygt fyra år och inte alls så värst intresserad av bollar. Hon vill ju mest vara prinsessa hela tiden.. Och kompisen misströstar en aning.

Det kommer jag nog också att göra. Om det blir så.

Om något skulle jag tänka mig att lite listigt motverka Alvas starka intresse för djur och då framför allt hästar.

Hästar är sjukt dyra! Och tidsödande. Och dyra (sa jag det?)

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

min pappa får fortfarande något ledset i blicken när han tänker på när han insåg att jag verkligen inte har något bollsinne. Nu är dock hoppet återigen tänt iom första barnbarnet och tydligen så fångade Oskar bollen på första studsen för fleeera månader sen hemma hos morfar så han har liksom redan sin proffskarriär utstakad. Själv är jag mest bekymrad över att vi bor så nära solna nu när ju Oskar såklart är Hammarbyare.
Och - ridning och hockey går bort. För dyrt och tidskrävande!
Bandy däremot *hoppas*

Brunkullan sa...

Hihi..ja så kan det vara!
Killarnas kusiner i Lerum, spelar handboll och är dessutom riktigt duktiga på det!
Deras pappa var tränare i dotterns lag när de fortfarande var ett flicklag (nu tränar de med damerna, men har fortfarande egen junior serie), och hade själv spelat också, så han påverkade nog valet tror jag!

Första gångerna ville ingen tillbaka, men han sa att de fick minnsan ge det några gånger. Helst hela säsongen, sen fick de göra nått annat om de ville!
Båda blev frälsta och sonen har nu slutat med fotbollen och satsar helhjärtat på handbollen (målvakt).Dottern har bara sysslat med detta, och älskar det!!

Nu i sommar har hon spelat cup i Barcelona!

Tobbe började med handboll men tyckte aldrig det var kul. Höll på intensivt i ca 4 år med hockey också men la av och nu brinner han för fotboll och innebandy!! Än går det att kombinera också!

Tack och lov väljer ungarna själv idrott. Ibland efter kompistryck, men tillslut finner de flesta sin egen väg som tur är!

Och Alva, hon vill nog ha en häst tror jag;-)
Eller så satsar hon på Golf eller hockey.
Bara det blir dyrt för pappa så..hihi...!!
Susanne

A L V A S - P A P P A ! sa...

Kloka tankar båda!

Jag hoppas Alva kommer vilja prova en lagsport o att hon får en bra tränare, tränare betyder grymt mycket! Och lagdimensionen är positiv fostran till tusen.

Anonym sa...

Jag var helt galen i all sorts sport när jag var en liten sparv - vilket min musikälskande far inte var nöjd med.
Men, efterhand bytte jag bana och Vips! så sitter jag här som den fattiga konstnär/mångsysslare jag är idag (haha). Men pappa han är lycklig han=)

Det ordnar sej, Alvas pappa!

Anonym sa...

Om du tycker hästar är dyrt, vänta tills hon vill börja spela golf eller segla!

Marie sa...

:) Men kära na'n, tösen är bara fyra ar. Och de flesta sma flickor har en prinsessperiod. Det är inget konstigt. Da ska i synnerhet pappor ösa pa med komplimangerna för det är vad döttrarna söker när de drar pa sig prinsessklänningen. Jag skulle tro att de flesta idrottsdamer har varit prinsessor en tid.

Anonym sa...

Vet du, häromdagen när vi var hemma hos en vän såg Alva en sån där plastfotboll. Hon ruade rakt mot den o började sparka, hon dribblade som en annan 4-åring!

Stod chockad o tittade på. Har ju alltid sagt att Alva ska spela handboll när hon blir stor, men nu visar det sig att hennes far har SMYGtränat fotboll med henne hemma i trädgården (ja det är ju lättare för honom, svårt att träna på balkongen här).

Vet inte hur jag ska få henne intresserad av handboll? Om du har ngr tips får du gärna skicka dem till mig:-)