söndag, augusti 12, 2007

minnas vardagen

För tio år sen kostade det väl en hundralapp eller så att köpa en film och framkalla/kopiera 24 bilder. Nuförtiden snittar man (vi) väl 24 bilder om dagen. Vilken skillnad det kommer att vara mellan vad Alva kommer att få se från sin barndom och det man själv sett från sin.

(Den här bilden blir bättre om man klickar upp den i storlek)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Mikaela sa...

härlig bild!
Vi har tagit flera tusen bilder på Oskar, helt galet. Men sååå kul!!!

Matildas fikarum sa...

Ja, det blir ju väldigt annorlunda med tusentals bilder till hjälp att minnas den tid som flytt. Frågan är kanske om någon orkar sitta och titta igenom alltihop? Fast hellre för många än för få, helt klart!

Anonym sa...

Hoppas att ni framkallar dem direkt (jag är dålig på att ta tag i det direkt) och var noga med att göra en säkerhetskopia så om hårddisken går sönder så finns bilderna sparade på ett säkert ställe. Tips från mig... /Ida

lillasysteryster sa...

Så sant! Olivia har typ 9 fotoalbum och hon är bara 4 år. Själv har jag ett enda från min barndom, ett år per sida typ.

nathalie m. sa...

Du har sååå rätt. Jag har ett enda album från mitt första år, då min mamma fotade och filmade ganska frenetiskt. Men min kusin, som är bara fyra månader, tar vi i snitt omkring hundra bilder på varje dag (inte alla är av kvalité, så klart). Skillnaden är ju enorm, men det är bra - technologin går framåt!

Camillas lockar sa...

Fantastisk bild... igen! Ljuvliga minnen får de våra it-tiders-barn!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Heller hur!
Om man jämför så sent som när Tobias var mellan nyfödd och till han var ca 8 år, och när jonte var liten bebis. Så är det enorm skillnad. Då hade vi inte digitalkameran!!
Har några rullar som måste framkallas fortfarande, och det är bara att hoppas att det fortfarande går att se några bilder på rullarna!!!

Nu är det tjoff in i datorn och så har man 100 tals bilder från typ förra veckan;-)

Susanne