söndag, augusti 12, 2007

Äntligen!

Äntligen, äntligen har det blivit en tydlig bild av de "nykläckta" tänderna. Ser ut att bli rätt rejäla gluggar fram.. Men så ser det kanske alltid ut i början? Ni erfarna vet säkert.

Och när vi ändå är igång med bilder, här kommer en som är copyright Alvas mamma. Alva står hemskt gärna i "sitt" eget fönster i dörren o kikar ut på världen. Särskilt när det händer sensationer som att pappan gör trädgårdsarbete..

Andra bloggar om: , , , , , ,

14 kommentarer:

nathalie m. sa...

åååh men vad gulligt! :) Jag har ingen erfarenhet men preciiiis så där såg mina tänder ut.. Och jag hade glugg ända fram till sexan, då mina tänder mirakulöst utan extra hjälp i form av tandställning flyttade ihop.
Men det är egentligen bara gulligt med glugg på små barn med mjölktänder, det är värre sen ^^

PS. Nu vet inte jag hur mycket detta stämmer, men hon kanske kommer ha glugg pga att hon sugit på napp? Har hon gjort det?
Jag gjorde nämligen det, så jag hade glugg.. Medan syster inte sög alls och hade tänderna ihop. Nu har hon dock sneda, men det vet jag inte vad det kan bero på då hon hade jätte raka mjölktänder ^^

Alvas Pappa! sa...

nope, ingen napp! skumt det där andra!!

Camillas lockar sa...

Gluggar gillar vi! Pappan här hemma är ju dödsförskräckt för att Peo fått värsta gluggen (det och lockarna har han ärvt av sin mamma). Men de där första mjölktänderna ska man inte lita på. Brukar lösa sig med de permanenta. Fast inte för mig förstås :-)

Karin sa...

Båda mina filurer hade glugg mellan mjölktänderna i början, det redde upp sig när resten av mjölktänderna skulle få plats!

Marcin sa...

Det ar lugnt, pappan! Tanderna och munnen ar inte riktigt synkade sa har i borjan.

Det jamnar ut sig i takt med att antingen alva eller tanderna behagar vaxa.

Kul med tander, da kan man ju ata massa nya saker! Typ frukt! Och pappor om de inte skoter sig! ;)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så söt hon är!
Och...klippa gräset...det borde jag göra idag..men det ser ut och börja regna när som helst, så har jag tur slipper jag;-)

Susanne

lillasysteryster sa...

Isak har också värst gluggen och jag tycker det är ofantligt sött! Jag tror dock inte att det kommer att vara bestående.

Vad duktig du är som klipper gräs!

Kristina sa...

Värsta gluggen, men det är ju charmigt. Det ordnar oftast till sig, men jag har kvar värsta gluggen själv och ingen tandläkare har någonsin sagt något om det...mina ungar har ingen glugg nu, men man vet aldrig... mysig sida förresten!

Cecilia sa...

Tänderna kan se "inkastade" ut ganska länge. Min dotter är snart 9 och har fortfarande tänder så viker åt alla möjliga håll, men enl tandläkaren så gör man inget förrän alla permanenta tänder är på plats. Alltså runt 11-12 års åldern. Dessutom, vem sjutton vill ha raka, perfekta tänder ;-)

Annica sa...

Jättesöt bild! Och bara lugn. Simon (som är prick ett år äldre än Alva) hade världens glugg från början. Den försvann snabbt när övriga tänder tittade upp.

Själv har jag fortfarnade glugg och det är väl så där sött på en vuxen:-)

Anonym sa...

Oj..vad hennes tänder har vuxit =) min tjej har bara två små där nere.

Prinsessmamman sa...

Åh, vilka fina gaddar! Precis som de ska se ut!! Jag hade världens mellanrum när jag var liten. Morfar kallade mig för "Tora Skogman"!

Alvas Pappa! sa...

Slutsats;
a) det brukar bli bra, särskilt efter mjölktänderna
b) det finns viktigare saker att oroa sig för (SANT)

tack för många goa kommentarer!!

Tätortstimotej-anna sa...

Men hästar är fina. Och det finns inget som lär lågstadietjejer att vara tuffa bättre än att bossa över nåt ton häst! Jag tror på hästar i Alvas framtid!