onsdag, augusti 22, 2007

jämställdhet i guldigt papper?!

Idag har vi varit och firat våra favorit-tvillingars 4-årsdag. Vi skulle bara gå och lämna lite presenter, lite oanmält sådär. Men det slutade med både middag och tårtkalas. Bonus! Tack för det hälsar Alvas familj!

En av presenterna orsakade både skratt och (nästan) nervositet på hemmaplan. Den ene av pojkarna gillar glitter och armband så Alvas mamma hade köpt ett glittrigt pärlarmband med en rosett av grönt band. Och hur jämställd och politiskt korrekt man än är så går det inte att komma ifrån att det känns lite lustigt. Det blev till och med en halvt allvarlig och samtidigt ganska komisk diskussion om könsroller och uppfostran. Varför är sånt svårt?? Man vet ju var man står och vi var inte så orolig för pojkens föräldrars reaktion. Och varför är det lättare att ge en flicka leksaksverktyg än att ge en pojke smycken??

Gillade han presenten? Jovars, han sken upp men sen var det mer klossarna som fascinerade...Alva o pappan kollar bloggar. Är det inte tv så är det...

F.ö. jobbar Alvas pappa kokomycket o hinner inte riktigt med bloggande o kommentarer som han brukar. Dessutom är det iväg till ett par dagars konferens nu.

Andra bloggar om: , , , , , ,

8 kommentarer:

nathalie m sa...

Ar det inte jobbigt att blogga med en hand? :P

lillasysteryster sa...

Jag kan bli så trött på alla typiska könsroller! Fram för allt när det gäller kläder... *blir irriterad bara jag tänker på det*

Klart killar kan ha armband och färgglada kläder! Och tjejer kan älska spiderman och verktyg! Det handlar om individer, inte bara tjejer eller killar.

Alvas Pappa! sa...

japp! till båda (:

Matildas fikarum sa...

Förstår hon än att bilderna är på henne?

Anna, Fair and True sa...

Tycker det är jättebra att ni köpte den där presenten!

Paula sa...

alva är jättesöt !!

Marie Breskic sa...

En lärare pa högskolan i Jönköping (psykolog, docent, tyngdlyftare och pianist tror jag han var, är menar jag) sa att känslan av manlighet är mer lätthotad än känslan av kvinnlighet. Varför det är sa nämnde han inte, men det kan väl vara därför som det tar mer emot att ge pojkar glittriga armband än att ge flickor leksaksverktyg?

Alvas Pappa! sa...

matilda; svårt att säga, hon tittar hemskt intresserat på bilder på datorn o reagerar mkt mer på m-skor som är bekanta inkl sig själv. men om hon helt fattar att hon titta på en bild av sig?? dont know.

tack anna o paula

marie; ja men det låter rimligt! verkligen!