måndag, augusti 27, 2007

Jahap! Då var hösten här på riktigt. Inte så mycket för att temperaturen sjunker eller för att dagarna faktiskt blir kortare. Utan mest för att jobbet varvat upp från högtempo till löjligt intensivt. Och det hade bara varit kul om det inte var för att man är på ständigt "low battery level" så fort man stämplar ut. Men man vänjer sig.. Om nån vecka är nuläget normalläge.

Alva däremot har mer energi än någonsin. Under det mesta av hennes vakna tid har vi en virvelvind av upptäckarglädje att skydda mot allvarliga olyckor.. Ena stunden kutas det i full karriär med gåvagnen, i nästa är hon halvvägs uppe i en bokhylla och i en tredje har hon klättrat upp på soffbordet för att nå nån fjärrkontroll som kan kastas i golvet. Men även om det nästan är magsårsframkallande med alla risksituationer så är det himmelens roligt med allt nytt hon plötsligen kan. Och utöver alla fysiska övningar så kommuniceras det allt mer vilket också är hemskt underhållande. Ljuden som kommer ut är en del ord (mamma, pap-pap-pap, titujt, titta) men mer faschinerande är gurglet som allt tydligare liknar ett språk i "melodin".

Läkarkontroll hos BVC idag och allt var bra. De kollar ju inte så värst mycket. Lyssnar på hjärta/lungor, vikt- och längdkoll och idag att Alva inte skelar. Men det känns tryggt att få en OK-stämpel lite då och då. 8870 gram och 71 cm är mer än dubbla vikten och plus 20 cm sen födseln för knappt 10 månader sedan. Hon är ingen bjässe men heller ingen fara åt andra hållet.

Så om vi summerar: Visserligen höst men en ruskigt kul tid!

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ja mycket kul att se fram emot! Ettåringar är ju totalt super charmiga även om det blir mycket "fy" och "ajabaja" framöver;-)

Finns inget gosigare dock en en liten trind barnhand i sin på nybörjar promenad, eller en mysig kväll med bilderbok och vällingflaska!!

Och i vinter kommer ju talet för Alva, utvecklas mer och mer också:-)

Susanne

Anonym sa...

Hej! Gillar Alvapluttens blogg :-) Eftersom Alva är sötast, snälla fler söta nya bilder haha på Alva ^-^. Kramar till Alva från fröken 08

Alvas Pappa! sa...

brunis; ja jösses vad många NEJ det är just nu.. men rätt, mkt gött på gång också!

fröken08; på gång! fel dator idag bara!

Marie Breskic sa...

Titta är en fantastiskt ord. Det passar ju precis överallt. Inget är lika rätt. För en bebis alltsa.
(Vi andra kan ju inte fritt peka och säga "titta!" om vad eller vem som helst inte.)