lördag, augusti 11, 2007

Loppis på Södra Esplanaden i Lund

Loppisen på lördagsförmiddagarna i centrala Lund är verkligen trevlig underhållning. Nästan en km med dubbla stånd i en allé. Och fynd finns det massor av, särskilt barngrejor. Stämningen är oftast trevlig, särskilt om solen värmer de morgontidiga försäljarna (vilkas skara vi själva tillhört flera gånger).

Idag fyndades det barnböcker och gummistövlar (10 kr!) till Alva. Sen åkte vi till Höganäs, köpte några tallrikar och blev fattiga (outlet är en ganska svävande term, kan betyda billigt, kan också betyda "kom till fabriken o handla så slipper vi skicka iväg sakerna").


En försäljare kastade sig över Alva med 10 mjukdjur som Alva fick välja två av. Lycka!

Andra bloggar om: , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Precis bredvid min bostad! En trevlig företeelse, men har varit nära att cykla in i försäljare flera gånger när jag har bråttom och glömmer bort att det är lördag.

Naranja sa...

Härligt med loppisar där man kan fynda billigt! I Uppsala har de också stor loppis på ett torg på lördagarna. Smockfullt med folk. Man får vara uppe i ottan om man ska göra de bästa kapen. Tänk om varje stad kunde införa lördagsloppisar, det skulle vara kul!

Unknown sa...

Jag får något drömmande i blicken när jag ser alla de där loppisstånden! :-)

Anonym sa...

låter som en kul idé..i min lilla stad finns inget sånt. Kan inte minnas när jag var på loppis senast...Mysigt att få med sig två gosedjur =)

Anonym sa...

hej! Tänkte bara fråga en grej, var Alva det självklara namnet för er? Hade ni andra namn på förslag också? Vilka pojknamn hade ni?
Hälsningar Elin

Anonym sa...

vet du om det är loppis på esplanaden imorgon, dvs påskafton?

Patrik sa...

Tänkte bara tipsa om att det är dags för en ny sorts loppis i Lund igen den 9 april. Den är inne i Färs & Frosta Sparbank Arena (ifall vårvädret inte kommer igång ännu) och man satsar på att försöka fylla hallen med totalt 300 bord. Så nu finns både esplanaden, bakluckeloppisen, alla second hand också denna jätteloppis.

Eruiel sa...

Oh! Är det alltså varje lördag? :D