söndag, augusti 19, 2007

jaga-mig-leken

Anna önskade bilder på buslekarna och spjuverblicken. Visade sig vara ganska svårt att både leka och plåta vettigt samtidigt men man gör ju sitt bästa, we aim to please i den här bloggen.

Först är det Alva som kommer runt hörnet i full karriär (nåja) för att fånga pappa.

Andra bilden dundrar pappas tunga fötter inte efter. Då får man ju vända och kolla vad som är på gång och det är nästan den där riktigt spjuveraktiga nivån i blicken (men kameran förvirrar nog lite).

And in other news; Amningen måste nu anses som officiellt avslutad (snart en vecka sen sist). Vällingen går så vansinnigt bra både morgon och kväll att det inte ens framförs några andra önskemål. Oväntat smärtfritt. Eller är det så det normalt funkar? Vi har ju ingen erfarenhet.

Grattis Skolis och Maggen som nu är heligt hookade! Och mindre än ett dygn efter festligheterna är bloggen uppdaterad, imponerande!

Nu en väldigt angelägen och viktig bloggfråga! Någon som har koll på hur man säkrar sitt innehåll på ett eller annat sätt??? Vad vet jag om bloggers servrar brinner ner imorgon och hur kul hade det varit?? Tacksam för alla tips men hade ju allra helst fått veta att det finns ett smidigt sätt att göra kanonsnygga säkerhetskopior som ligger på egna burken.

Har funderat tidigare men skjutit på det men nu måste det ske!

Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Så himla söt hon är!!

Och vad skönt att amningen avslutats på ett sådant naturligt sätt! Jag har märkt på mina barn när det varit dags att sluta och ofta har det sammanfallit med införandet av välling. De har helt enkelt varit mer intresserade av nappflaskan än mammas tuttar!

Hoppas någon kan svara på hur man sparar bloggen, jag har funderat på samma sak!

josefine prinsessans.blogg.se sa...

Jag undrar också!!!
ha en fin kväll o NJUT Pappaledigheten!
kramar

Anonym sa...

Såhär gör man: http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=41447&query=backup&topic=&type=f

Tyvärr kan man inte exportera hela bloggen med ett klick utan måste som sagt i länken backupa varenda sida för hand..

Därför hade det varit smidigare om du hade haft bloggen på exempelvis Wordpress.com , eller det bästa wordpress.org där du har hela bloggen på en egen server (eller webhotell nånstans) då kan du själv göra egna backups och blir inte beroende av att själva wordpresshemsidan eller blogger/blogspot finns kvar.

Men det är ju lätt att vara efterklok... :) Hoppas det går bra med att backupa blogger-bloggen!

Anonym sa...

http://www.storegate.se/


kanske är en lösning????


Mallisvännerna

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Snygg bloggen blitt!! Ovant men kul:-)
Har också undrat hur jag backupar bloggen! Visserligen hoppas och tror jag att blogger själv backupar och förvarar varje dygn....men ändå liksom.
Det är ju dagbok vi skriver och det skulle vara tradegi för mig om allt bara försvann!!

Men du!...Hmm...Nu har ju min sambo faktiskt det yrket att han jobbar med just IT-säkerhet och backup...men har inte ens tänkt tanken på att fråga honom i detta dielemma...Förren i denna stund!:-O
Ska göra det och återkommer med info:-D

Susanne

Kottemamman sa...

Hehe, den där blicken från Alva säger allt! :)

Jag kom på samma sak som du, klart jag måste backupa för Kottens skull. Tänk om man skrivit i flera år och så *poff* försvinner alltihop...FASA!

nathalie m. sa...

Jätte fina bilder, vad roligt ni verkar ha det :)
Hur länge ska du vara hemma med Alva? Har ni börjat kolla efter dagisplats? :)

PS. Vet faktiskt inte hur man ska göra för att spara bloggen... Det bästa hade väl varit att kunna tanka ned den på HD på något sätt och sen bränt säkerhetskopior men det är nog en lösning som bara existerar i mitt huvud ^^ Annars låter alla de andra förslagen ganska bra.

PS2. Härligt att det gick så lätt med amningen.

Anna, Fair and True sa...

Kul att du utförde "uppdraget"! :) Syns att hon gillar leken!

Marie Breskic sa...

Har du fatt svar pa fragan? Det slog mig just att jag har en kompis som har flyttat hela sin blogg utom kommentarerna. Han borde veta. Han är programmerare.

Annars har jag faktiskt tänkt pa att du borde spara bloggen pa säkert ställe sa att Alva kan läsa den senare. Det förekommer att blogger-bloggar försvinner och det star dessutom i avtalet när man öppnar en blogg att de har rätt att göra som de behagar med den. Ungefär.