torsdag, november 08, 2007

fler pappaledigtankar o lite bilder

Har funderat mycket på detta med bilderna på sistone. Å ena sidan kan man lätt tänka som Camilla (-s lockar) "Vi har världens finaste barn och vill gärna att hela världen skall se" (och hålla med..) men det finns också Alvas bästa att tänka på (vad tycker hon om allt detta om 15-20 år?). Dessutom är det så att Alvas mamma är bra mycket mer skeptisk än pappan och Alva är ju ett gemensamt projekt. Nåväl, det blir nog bilder även framöver, dokumentationstanken (som ju är grundidén för bloggen) skulle lida ganska mycket utan bilderna. Men det blir nog märkta bilder och det blir med en annan sorts försiktighet än tidigare (tex mindre o därmed KANSKE inte fullt så attraktiva bilder, dock klickabara för entusiasterna, som snattare kanske iofs är men ändå).

En bild tagen bara för att bli skrivbordsbild.

Pappaledigtanke 1; Hur fasen kan så små barn stöka så mkt på så kort tid? Jag hade inte fått i mig morgonkaffet innan vardagsrummet var ett krig (helt städat innan dess).

Från födelsedagen!

Pappaledigtanke 2; Det gäller att inte falla för frestelsen att stressa på pappaledigheten. Ganska knepigt att vara deltidsledig, man hoppar liksom i tempo hela tiden.

Alvas farmor trodde nog inte att väskan som presenterna kom i skulle bli den bästa presenten. Men så blev det.

Pappaledigtanke 3; Det är ganska slitigt att vara pappaledig! Inte sysslorna i sig men man blir ju trött som bara den. Efter min lediga dag i tisdags somnades det i soffan och blev till +8 timmar sömn (mycket länge sedan sist) och ett trist uppvaknande igår med tung huvudvärk (nope, inget rödvin eller annat jag utelämnar att berätta).


Snygg-snygga hörselkåpor, fel färg bara. Att ha på handbollsmatcher med hög volym.

Pappaledigtanke 4; Posten funkar inte som den gjorde förr. Jag levde tills alldeles nyligen under villfarelsen att posten kommer på förmiddagen och har förundrats över att Alvas mamma ofta inte tar in posten innan jag kommer hem. Men den kommer ju sisådär halv 5!! Varför det? Får brevbärarna inte längre gå hem när dom är klara?!

Andra bloggar om: , , , , ,

12 kommentarer:

Lisa sa...

Fler än jag som har post-problem alltså. Förr kom den alltid vid 11-12 och nu får man väntar tills 15-16. Måste vara nån ändrig i systemet. Men Alva är lika söt för det!

Marie Breskic sa...

Apropa tanke 1: Krig. Bomber och granater och förödelse är vad som tycks rada hemma hos oss som har tva sma barn pa en mycket liten yta. Ack vi plockar och torkar och tvättar och tvättar och diskar och plockar och staplar och staplarna faller och vi plockar. Helst skulle jag slänga hela hemmet i soporna och köpa ett nytt med exakt samma saker ställda i ordning. Jag skulle fa köpa storpack och byta ut hemmet fem ganger om dagen.

Min man sag förresten Alva i bloggen över min axel härom dagen. "Who's that? Incredibly cute," sa han.

Hjalmar&Selma sa...

"Att städa när barnen är små är som att skotta snö när det fortfarande snöar..."

Myh sa...

Alva är sååå söt :)

Anonym sa...

Måste bara säga att Alva är gudomligt söt! Älskar alla bilder och videor du lägger upp på henne och det hoppas jag du fortsätter med! Barnbloggar är de roligaste, har läst din blogg ett tag nu och den är verkligen en av de bästa jag läser & följer!

/www.myonce.blogg.se

A L V A S - P A P P A ! sa...

Lisa; jag undrar vem kommer med posten o hur många, kommer city mail med allt eller kommer posten med posten? man vet ju inte ens vem man skall vara besviken på.. (:

Marie; (: ja det är lite galet med all städning men du verkar ju ha en klok man..

Nina; mkt passande beskrivning

Myh; tack

Myonce; tack!

Anonym sa...

hej med jer
tillykke lidt forsiket .. med fødselsdagen alva. vi håber i havde en dejlig dag.
Venlig hilsen
ann-sofie freja lone og freddy

Mikaela aka punkarmamman sa...

jag har lite samma fotofunderingar men kör på nån gyllene medelväg och lägger ut några, ibland.
angående posten: nej, brevbäraren får inte gå hem när de är klara, då förväntas de åka in till terminalen och göra en massa extrajobb, således jobbar de i ett anständigare tempo nu (för varför stressa när man inte får nåt för det?) och således får vi våran post senare. Dock slutar postisarna här i sthlm iaf mellan 14 och 15 nångång och innan typ 13 borde de flesta fått sin post. (sen ska de in till terminalen och sortera b-posten)
Posten brev AB kommer med en del post och Citymail kommer med en del, på citymail däremot förväntas ma jobba tills man är klar, ofta kan man se dom cykla omkring seeent på dagarna.
Jag tycker du ska maila posten och gnälla, det blir aldrig någon ändring om de inte vet hur missnöjda vi är med all icke-service!

Maria sa...

Jag tänkte på din kommentar om att det var fel färg på Alvas hörselskydd.. Vilken färg hade du hellre sett att hon hade haft?

Jag vet om att jag nu kan verka vara en otroligt jobbig person ;o) Men! Hör och häpna, jag läser till lärare o pratar därför mycket om genus o kön. Undrar därför bara om "rätt" färg är röd/rosa? Skulle vara intressant att få veta!

Helena sa...

Reagerade oxå på vad som skulle varit "rätt" färg....*nyfiken* =)

A L V A S - P A P P A ! sa...

Mikaela; YES!!! Jag gillar också att protestera mot icke-service. Skall fasen göra det!

Maria/Helena; Ah ett missförstånd! Vi använder verkligen ALLA färger till Alva. Men just hörselskydden är främst för handbollsmatcher och i Lund har vi "vårt" lag som är vinrött (Lugi) och ett annat "lag" som är blått... (:

Maria sa...

Okej! Det var ju trevligt att höra. Hade i och för sig varit intressant om ni bara är för rött.. :o) Men,som sagt, skönt att höra att ni inte själva placerar henne i ett fack. Samhället och hon själv, kommer sköta det själv om de får! Tack för svaret i bloggen!