lördag, november 24, 2007

Hur gör du för att inte sunka ihop/bli en slappis sedan du fick barn?

Dom ringde från MAMA och ville intervjua men frågan var nog snarare HUR försoffad har du blivit egentligen?!?! Och frågan är väl inte precis helt orättvis. Periodvis, och då pratar vi inte dagar eller veckor, har det inte blivit så mycket som en enda meter löpning eller gympa eller gym eller nåt annat för den delen heller. Och jag var (är?) ju egentligen väldigt glad för att träna och idrottsfostrad sen barnsben. Mindre glad är jag för dom kilona som det sista året fört med sig.

Så det blev till att gå på min gamla favorit styrkegympan igår - en och en halv timmes träningstortyr, styrka och kondition i en elak blandning (iaf om man inte är så van, såg ett par gäststudenter som nästan kollapsade efter 45 minuter).

"Det är mycket viktigt att du är vältränad när du kommer till styrkegympan."
Det är Alvas pappa inte!

Men det är inte helt utan att man är lite mallig när man då summerar denna vecka till inte mindre än tre(!) träningspass! (Vilket jag påstod i intervjun att jag gör när jag är inne i bra perioder så det får man väl leva upp till då..)

Hur gör du för att inte sunka ihop/bli en slappis sedan du fick barn?

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Liselotte sa...

hejsan :) måste säga att Alva är den sötaste unge som finns! Ni måste vara mycket glada över henne :) läser din blogg varje dag :) ha det bra och ta det lungt :) kram Liselotte

Anna, Fair and True sa...

Hur gör man för att inte sunka ihop/bli en slappis INNAN man får barn? ;)

Marie Breskic sa...

Anna fair and true :)!

Min man såg på gamla foton i helgen och noterade att vi såg väldigt fräscha ut efter att vi fått vår första dotter. Nu, efter ett barn till är vi kroniskt trötta och i ständig kamp mot alla onyttigheter vi känner för att äta när vi är trötta.

Fast inte är vi slappa. Man ska vara pigg och beredd på det mesta och laga mat som passar alla och hålla hygienen bland små näspetare och lervällingsplaskare på en hälsosam nivå, vaka med nattvakna barn och uppfostra, förklara och säga tvärnej och lyssna och trösta och medicinera och assistera med allt som små händer ännu inte klarar av.

A L V A S - P A P P A ! sa...

Liselotte - Vi är dom turligaste o lyckligaste av dom alla! (: tack för snälla ord!

Anna (: ja, du, nej det var väl inte så lätt då heller..

Marie - Nej, slapp lär man aldrig kunna kategoriseras som sen man fick barn. Faktiskt inte tänkt på det, frågan var ju helt felställt. Skulle ju varit, hur mkt svårare är det att göra saker för DIG SJÄLV sen du fick barn, borde det ju varit.