tisdag, november 27, 2007

Hjälpsam härmapa! Och Lottens "gran" i dagens fotoblogg

Vår lilla fröken Alva blir allt mer av en "riktig människa" i takt med att hon lär sig göra som dom stora gör. Jag tror att vi redan har berättat om att hon är ganska duktig på att borsta tänderna om mamma eller pappa också borstar sina gaddar. Fejkhosta och -skratt tillhör numera också härmrepertoaren. Telefonera är kul även utan telefon, fjärrkontrollen funkar bra. Bara man ser ut som dom stora. Och att mata är mycket roligare än att bli matad.
Och nu lite blandade bilder från en pappaledig dag. Ja, idag alltså. Vi var en sväng på lekplatsen och lite på stan för att hämta nya vagnunderredet (eller chassi som man säger i barnvagnssvängen). Och sermanpå, efter säkert 8 månaders strul, 10 besök och 3 reparationer har vi nu äntligen fått en ny bakaxel som funkar! Tack för dom första 5 besöken när vi bara fick reda på att vi antingen rengjorde för lite eller smorde med fel fett...
Gunga på vintern är minst lika kul som på sommaren! Ofokuserat men skoj!
Kan själv klättra! Givetvis en riktigt misslyckad bild men den blev ju lite kul på sitt eget lilla underliga sätt.
Lunds mest aggressiva hus. Dont like det minsta lilla. Ligger mellan ett mysigt koloniområde och stadskärnan där husen ytterst sällan är byggda senare än tidigt 1900-tal. Passar in lika bra som... globen hade gjort i Visby. Julstämningen börjar inta centrum. Alva försöker se över sargen till....kidsen på isbanan på stortorget. Isen är eg plast men det såg ut att funka ganska hyfsat ändå. Och julkänslan vinner en hel del på en central park-kopia som den här.Och så slutligen. En fullständigt absurd installation som Lotten upptäckte på sitt besök i Lund i förra veckan. Uppenbarligen är den inte klar ännu trots att skyltsöndagen är avklarad. Vet inte riktigt vad det skall sluta som, "granen" är sammankopplade med en otrolig massa linor som går härs och tvärs. Jag får väl återvända och fortsätta dokumentationen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Jag tyckte husen var ganska OK!

Lotten sa...

Men tack, åh, nu vet jag ju att den står kvar i alla fall. Sitter linorna fast i något eller skulle man kunna tänka sig att de ska viras runt tallen och sedan tadaaa tändas på första advent?

Tidningarna! Skriver de månne om lundabornas förundran?

A L V A S - P A P P A ! sa...

Ja som hus iofs. Men de är helt fel placerade tyvärr.

lillasysteryster sa...

Vad skulle det vara för fel med Globen här i Visby?

;-)

A L V A S - P A P P A ! sa...

förra var då till Anna.

Lotten; ja de sitter liksom i en massa.. tältpinnar. Och i varandra. Och möjligen i träd och annat. det var lite för mörkt o kallt för att studera väldigt ingående.

Njae, jag tror både tidningar och medborgare är luttrade. Det ena året har varit mer spektakulärt än det förra på det där torget. Senast var det nån lustig installation längre ner på torget som oavbrutet producerade en ansenlig mängd rök under hela december månad.

A L V A S - P A P P A ! sa...

Lilsys, nej jag vet ju eg inte, har ju inte ens varit i Visby men det liknar lite stadsplanerarnas inställning här..

Väldigt vad nattaktiva bloggarna var idag då (:

Hjalmar&Selma sa...

Bilderna gör att vi längtar hem lite till Lund...Snart är det dock dags...Kanske "granen" på Bantorget är klar då?

Anna, Fair and True sa...

Jo, ibland kan det ju se helt malplacerat ut. Kanske inte lika extremt som Globen i Visby dock.. :)

aminatheresa.blogg.se sa...

Att se bilder på Lund i juletid kan verkligen göra sitt för ett utflyttat lunda-bo!Isbana på stortorget?Oj så mysigt, ska provas till helgen jag komemr till Lund!Ibland önskar man bara att dem kudne hitta på sånt när jag var liten:)