fredag, december 28, 2007

Lycklig skit

Alva är oftast en riktigt lycklig skit men just nu är hon en lyckligare skit än vanligt. Fyra par ögon som SER och HÖR henne mest hela tiden, dubbelt så många som när det är som bäst i vanliga fall.

Alltid någon som både vill och kan och hinner jaga, bygga med klossar, läsa bok, bjuda på en pepparkaka, gå till en lekpark, gosa, prata och precis allt annat som man tycker är kul när man är ett år.

Även föräldrarna är lyckligt lottade skitar. Härlig avlastning (för även om "avlastning" låter illa så behöver också föräldrar lite ledigt från sitt viktigaste uppdrag ibland) och fulländad stimulans som ger en trött flicka och därmed fantastiska och lååånga nätter (tror Alva snittar 13 timmar per natt just nu).

Att slippa jobba ett tag är inte heller fel!

Idag har vi dessutom varit på badhuset och njutit. Alva håller bra liv i sina babysimkunskaper, både dykning och rutschkana tränades.

I plaskdammen stimmade och stojjade vi riktigt ordentligt i det varma vattnet. Där hade dom Dinosaurier! Och Ankor! Och en Båt man kunde sitta i! Och Lejon! (Utropstecknen för att det var ungefär så Alva upptäckte alla dessa fantastiska ting.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Så härligt det låter! Inneboende (för jag antar att de bor hos er?)barnvakter är det bästa som finns! Det stora nackdelen kommer dock när de reser hem... Mina barn blir hemska veckan efter kärt besök.

Cineast sa...

Haha, härligt!