tisdag, december 11, 2007

Öppna förskolan rules!

Nu har vi varit på öppna förskolan ett antal gånger, jag o Alva. Till att börja med kände jag mig lite bortkommen och tyckte inte det verkade vara nån förälder som egentligen var särskilt intresserad av att socialisera med nån annan (det verkade alltså vara nåt mer än att precis jag luktade illa eller så). Men det har successivt blivit bättre och idag hade vi himla roligt.

Alva trivs som fisk i vatten och tar för sig, ibland aningen mycket till och med. Inledningsvis tycker hon det är så kul att hon nära nog får betraktas som sjövild. Jag tycker mig se att de andra föräldrarna funderar över hur hon är kopplad som springer rakt ut för ruschkanan (stavas?) och måste räddas av vuxna runt henne, klättrar upp o ställer sig på leksaksspisen (pappa plockar lugnt ner) osv.

Men efter ett tag sansade hon sig idag och stod bland annat vid spisen rörandes i "gröten" en kvart i streck. Precis som mamma o pappa gör (ja fast lite snabbare är vi allt). Vilket är kanon för då kan pappan slappna av en liten aning o prata med de andra mammorna o papporna.

(Mobilfoto)

Andra bloggar om: , , , , ,

Ps, plötsligen är det avsevärt fler här på bloggen o jag vet inte varför, nån som sett en artikel i en viss föräldratidning? Kan det vara det?

Ps2, in o rösta på barnblogg här, jag har gjort det men vill inte påverka så kolla in dem och bestäm sedan. De nominerade är...

9 kommentarer:

Karin sa...

Rutchkana stavas alltid olika,och oftast fel dessutom... Men enligt rättstavningsprogrammet ska det vara just rutchkana, i alla fall i min dator!

Anonym sa...

Eftersom jag är gäst här på bloggen så tycker jag att jag har rätt att vara lite partisk i omröstningen... =) Jag har två bloggar jag håller koll på, Alvas är 50% av dem... =) Men för er som inte har gjort det hittills, gör ett besök på Abbes blogg, hejaabbe.com
Tur för mig att Alvas och Abbes bloggar inte var med i samma omröstning, då hade jag fått problem... Toppenbloggar!!

nathalie nu med svenska bokstäver! :D sa...

nej men vad sööööt alva är! hon blir ju bara sötare och sötare för varje dag som går! när börjar hon dagis?

Leos pappa sa...

Öppna förskolan rules, finns fyra-fem stycken här i Solna och vi är stammisar på två. Underbar uppfinning för föräldralediga!

Anna, Fair and True sa...

Jag måste ju bara också säga att det är kul att ni trivs på Öppna förskolan eftersom min mamma jobbar på en!

Hon säger att det är viktigt att förskollärarnas ser alla besökarna, var och en, och det verkar som ni har blivit sedda nu. Kul! Och att ni har kul med de andra barnen/föräldrarna.

Marie Breskic sa...

Karin, stäm skaparen till din rättstavingsprogram! Horace kommer att vittna till din fördel. Det finns inget mellan "rutablad" och "rutenium" i Svenska Akademiens ordlista, däremot finns (harkling): "rutschkana" och "rutschbana" efter verbet rutscha som betyder att "hastigt glida eller åka utför". Tydligen finns det till och med något som heter "rutschighet" och "rutschning" också.

A L V A S - P A P P A ! sa...

jag tänkte faktiskt rutschkana men det blev så himla många konsonanter i följd!

Natha; i mitten av januari... hua!

Leo/Anna; ja, ett aber dock, vi kan bara gå en gång i veckan (JAG O aLVA)

Anna, Fair and True sa...

Varför kan ni bara gå en gång i veckan? Andra aktiviteter?

A L V A S - P A P P A ! sa...

nja, jag är ju halvtid pappaledig o på mina dagar är +1åringarna bara välkomna den där ena gången.