söndag, december 09, 2007

Morgonuppdatering

Man blir jättetrött av att böka med en ettåring på hennes lilla soffa halva natten. Sömnen under andra hälften (på samma soffa) är inte mkt att skryta med heller. Och efter en sån natt känns det onödigt att bli väckt före kl 8.

Får snatta ett Skolfröken-uttryck; Stackars Alvas pappa. Men seriöst stackars Alva! Kan inte vara särskilt kul för henne.

Vet verkligen inte vad som kan vara fel men det vara massor med myror i byxorna. Verkar inte vara tänderna och hon hade inte feber. Lite förkyld men inte värre än att det borde funka ändå. Hon fick dessutom en alvedon till slut, helt effektlöst. Tror tyvärr inte nån sömnmetod hade funkat i natt..

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Josefine sa...

Så jobbigt för er båda!! Jag har aldrig förstått førræn efter att det varit en tand på G... Men som alla säger, sömnen ændras hela tiden. Du ær så duktig!! Unna dig en massagetimme eller nåt annat lyxigt o slappa!
KRAM o happy 2 advent till familjen!

Camillas lockar sa...

Tror inte det är nåt fel på henne. Gissar att hon går igenom nåt. Utvecklas. Vill minnas att Peo var en riktig propeller och krånglare när han var i Alvas ålder. Låter som Peo är typ fyra år, men han är ju bara 20 månader snart. Well, du fattar. Så du ska vara glaaaad att hon snurrar, hahaha!

Skolfröken sa...

Verkligen stackars! Fy...

Mams sa...

Det där låter precis som det vi genomgår med vår lille plutt. Enda skillnaden är att jag vet att det inte är något fel på honom. Detta är baserat på erfarenhet av att ha genomgått detta två gånger tidigare med de två äldre barnen. Det är oerhört skönt att ha den erfarenheten, för jag förstår och kommer ihåg hur man funderade med första barnet. De små genomgår utvecklingsperioder hela tiden när det gäller allt. Från en dag till en annan kan allt vändas upp och ner. Allt från matsituationer, badning, sovning, vagnåkning, humör osv.

Personligen skulle jag aldrig ge alvedon till min son bara för att han strular på nätterna om det inte är så att han har hög feber eller att man ser att det är tandsprickning på G (då kan man ta alvedon på fingret och gnugga in tandköttet). Hoppas att du inte ser detta som någon kritik, för det är det inte, utan ENDAST en personlig reflektion:-)

Den finns säkert många metoder man kan använda sig av för att försöka få ordning på nattsömnen. Dock har vi i denna familj endast använt oss av en sk. metod en gång och det var när det handlade om en långvarig strulperiod med en av det äldre barnen. Annars försöker vi stå ut (dock vet jag att man kan bli crazy som förälder med för lite sömn;-) Själv har jag stoppat in gympakläderna till ena sonen i kylen i stället för i hans väska. Hehe! I natt har dock lilleman sovit någorlunda bra (och där av sitter jag här innan sju på morgonen och kan/orkar skriva en lång kommentar;-)

Hoppas att sötAlva snart börjar sova ordentligt igen.
Men tills vidare, kraft och styrka till er föräldrar.
Kramar!

mams igen sa...

...många "dock" blev det, men hoppas att du försår mitt pladder i alla fall;-)

A L V A S - P A P P A ! sa...

Mams; dock inga problem (:

Jonna sa...

Skrev ju i ett tidigare inlägg om Anna W och buffning. Har hittat en länk till hennes Sova-hela-natten-kur. Läs och se om det kan vara något för er.
http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=21