onsdag, februari 21, 2007

alla hemma + blöjor

Alva och hennes mamma sitter och "spelar trumma" på en av de där roligt mönstrade kuddarna som Alva älskar. När mamman slutar blir hon sur. När det trummas igen blir hon alldeles faschinerad. Sen leker hon en stund med en äggkartong som är minst lika rolig som nån leksak vi har köpt.

Alva o hennes mamma är hemma!

Dom verkar ha haft det väldans bra i Norrland. Snö, sparkåkning och bra väder är fina grejor. Men framför allt - att få träffa mormor och morfar (och såklart omvänt, för dem att träffa Alva) är ju en viktig ingrediens i en resa norrut för Alva o mamman. Med hundra mil emellan är det nog listigt att ta en veckas mammaledighet där uppe lite då o då.

Segt att gå och jobba då när familjen är samlad igen. Och ännu tristare blir det när den skånska vintern visar sitt mindre sköna tryne igen. Kallt, fuktigt, blåsigt, fullt av långsam trafik och avåkningar. När man köper en pulka till plutten så är det inte den vintern man tänker på.

Nu sitter mamman o fyller i boken om "mitt första år", får vara med lite grand. Men först blöjbyte!
----

Nu ett servicetillägg för dem som söker info om blöjor
Bambo blöjor, Libero blöjor, Pampers blöjor & Willys blöjor
.. är dem vi har provat än så länge. Bambo och Willys är båda helt ok. Ungefär lika billiga 70-80 kr för 65-70 st. Bambo känns lite hårda o konstiga när man sätter på dem, Willys är tunnare och smidigare. Ingen av dem har läckt när man satt på dem på rätt sätt. Både Pampers och Libero känns som bättre kvalitet men gör egentligen inte mer nytta (inte heller mindre skada, röd hud el dyl) men är ju avsevärt dyrare. 90 kr om de på extrapris eller köp för si o så mkt så... Ordinarie pris är väl runt 130 kr för en storpack vilket är helt galet. Slutsats - var inte rädd för att prova de billigare varianterna. Om nån har fler/andra åsikter så är det bara välkommet i kommentarerna.

Andra bloggar om: , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

hej - ni kan ju testa Huggies ocksa. Valdigt bra blojor (enligt min mamma iaf) :)

Anna, Fair and True sa...

Eller beställa specialtygblöjor från USA

A L V A S - P A P P A ! sa...

was ist das, tygblöja från USA?!

Anonym sa...

Eller så kan ni göra som min favoritkrönikör- Gits Olsson- alltid rekommenderade vad det gällde hundar och ungar: Mata dem med torrmjölk och torrfoder, så kan ni bara dammsuga av dem litet då och då! ;-D

Anonym sa...

jag fattar inte varför blöjor ska vara så dyra! Detsamma gäller "riktig" mat (alltså all mat utom skräpmat och den riktigt onyttiga). Det om något borde väl vara billigt; som man inte kan vara utan!

Anonym sa...

tygbloja? som man maste tvatta? buu.

Anonym sa...

Jag tycker att Liberos blöjor är klart bäst. Up&Go på dagen och vanliga till natten.

Köper dom till ständigt lågt pris på Willys, 95 kr om jag minns rätt. Är man dessutom med i Libero-klubben så får man bra rabatter med jämna mellanrum:-)

Anonym sa...

Jag körde Libero, provade lite billigare varianter men killarna blev alltid röda i rumpan så det var inte värt det...

Härligt att dina två älsklingar är hemma igen!

Unknown sa...

Jag kan rekomendera ICAS up&go blöjor! De är riktigt bra.

Brunkullan sa...

Hur är det i snökaoset? Ser illa ut om man läser kvällstidningarna och anar att det är någonstans mellan helt bra och totalt kaos....

Även här snöar det idag. Inte så illa som hos er dock..
Men.
När vinden mojnat kan det kanske bli pulkatur för Alva:-D

Susanne

Anonym sa...

Tygblöjor är toppen! För mig är det trevligare att fylla en maskin med blöjor da och da än att behöva ga och handla blöjor igen och igen. Och igeeen. Fast jag är nyfiken pa vad specialtygblöjor fran USA är. Vi använder imseblöjor (www.imsevimse.se).

Tygblöjor är dessutom bra eftersom de far barnen att alldeles självmant sluta med blöjor när de är ca tva ar gamla. (Barnen - inte blöjorna). Inte blir de röda i stjärten av tygvarianten heller.

C sa...

Först ang leksaker.
Billigt hemagjort funkar nästan alltid bäst. Ungarna drunknade i massor av dyra specialdesginade leksaker men N hade en period då hans absolut favvisar var en 0,5L petflaska med fem torkade gula ärtor i. Den rasslade så fin och lät coolt när man bankade den väldigt hårt i parketten, väggen bordet och brors huvud (bonus= den gjorde inte lika stor skada på brors huvud som leksakerna i trä).

Vad gäller blöjor så kan jag bara konstatera att olika blöjor passar olika barn.
N passade bäst i Pampers och Ica medan V (som var ngt rundare) passade bäst i Libero. Om vi växlade dem emellan blev det ofelbart läckage.

Anna, Fair and True sa...

Vet inte vad de amerikanska tygblöjorna heter men jag kan ta reda på det!