torsdag, februari 22, 2007

coolaste tjejen!

Värsta tuffa tjejen! Enda plagget som pappan helt på eget bevåg vågat köpa! Dvs typ samma plagg han kunde köpt till sig själv.. (= Och nu har hon äntligen vuxit i tröjan (som köptes nästan halvåret innan hon föddes). Ganska tufft i svart-vitt?! Lite gangster-varning!


Idag har vi gjort hand- och fingeravtryck till baby-boken. Verkligen inte det lättaste. Hur får man en liten 3,5 månaders plutt att sträcka ut fingrarna när hon inte vill? Men det blev ganska ok. Får blogga in en bild eller två om det går.

-------

Hello Africa?! Vet inte, tyckte mest det var navelskådning idag. Lite "rätt-åt-dig-känslor" när fräcke Joel först inte kommer nånstans och sen blir sjuk på kuppen. Elakt jag vet men jag kan inte sympatisera med att den kommerciella tv-kanalen åker "ner till Afrika" (för vår publik orkar nog inte fundera på att det finns länder på den kontinenten) och gör sin grej. Även trots att de på nåt sätt gör det i nån sorts samarbete med Unicef (vilkas roll i det hela alltså inte är helt tydlig). Och Joel får fasen leva med att han får klä skott för hela kanal 5.

Men dagens avsnitt var väl inte så värst mkt att säga till om. Inga direkta zoo-fasoner "kom vi sticker o tittar på hur illa dom svarta har det och gör tv av det" utom de sjukt fåniga frågorna där vid poolen; hur ser ni på orättvisorna? Johnnie & Mattias: "Jo, vi tycker att det är kanon.."

Andra bloggar om: , , , , ,
14 kommentarer:

Anonym sa...

Hur man gör för att få henne att vilja göra avtryck? Var mild och övertalande!! Det funkar i alla lägen :D Eller, låt henne lajja med färgen och ha litet papper i närheten. Inte lika perfekt- men rätt kul det med!

Brunkullan sa...

Avtrycken, märkte jag, gick lättare när ungarna sov riktigt djupt!!!!!
Då är de lagom "amöba-avslappnad" och det går finfint att tryka ner handen eller foten, utan att finrarna/tårna söker sig in mot handflatan/fotsulan

Vi har en gipsavgjutning av Jontes hand som mer påminner om en klo dock:-D
Det var innan vi kom på sovtricket!!;-)

Susanne

Pauline sa...

haha, vilken cool liten tjej ;) en sån tröja hade ju jag velat ha i vuxenstorlek annars ;)

Unknown sa...

Precis som susanne säger så funkar det bäst att göra handavtryck när bebisen sover! Fötterna är lättare att avbilda; lägg ett papper på ett hårt underlag (tex en skärbräda), måla fossingen och ställ ner foten på papperet. Klart! Fast det kanske du redan gjort?

A L V A S - P A P P A ! sa...

kanonidéer från Sus o Sys! så får det bli nästa gång! skulle önska att Karins idé funkade men njaä (=

Anonym sa...

wooo alva, vilken cooling! hennes min sager ju allt!

for att forklara mitt inlagg pa bloggen: du vet min pojke, som jag aldrig brukar namna forutom nar han gor dumma grejer som han sen skyller pa mig? brukar kalla honom for valentine's hjalten. anyhow. vi snackade igar efter tre, fyra dagars konstant brak och da var det jag som var skyldig till allting som gatt snett (det ar aldrig han som gjort nage fel) och det inlagget skrevs precis efterat.
forstar du lite battre nu? :)

Anonym sa...

hennes ögon fashinerar mig varje gång =P dom e jättefina =)

Anonym sa...

Gud vilka fina ögon! :D

Skolfröken sa...

Stentuff tröja! Och jag håller med om att man nästan tyckte att Joel förtjänade den där amöban...

Anonym sa...

Stockholm vs Lund? Vem tar de snyggaste pulka-bilderna i helgen:-)
(kom igen nu, o åk!)

Anonym sa...

Er dotter är verkligen jättesöt. Har läst bloggen ett bra tag nu så jag tyckte att det var dags att lämna en liten kommentar.

Anonym sa...

Riktigt cool tröja. Köpte några liknade av samma märke som Alvas men de blev presenter till småbebbar i kompiskretsen så lillasyster blev utan.

Smarta tips om avtrycken. De ska jag komma ihåg till nästa gång...

Anonym sa...

Tycker det är väldigt intressnat att se en man skriva en blogg om sin dotter och sitt liv. Har följt din blogg ett bra tag nu, och mellan studierna och träning så försöker jag alltid se till att läsa lite på din sida.Keep up the good work! :) Måste även få tillägga att Alva är en oerhört söt liten bebis!:)

Anonym sa...

Gangster Alva ;)