torsdag, februari 22, 2007

Snöuppdatering

(= Hade viktigt möte 08.00 och kom inte i tid.. gjorde iofs inte den jag skulle träffa heller. Och annars hade det nog varit smart att stanna hemma idag. Grävde ut bilen från parkeringen bara för att fastna direkt när jag inte träffade de befintliga hjulspåren.. Medan jag grävde skickade jag hem ett gäng m-skor från busshållplatsen (eftersom inga bussar gick).

Malmö-Lund var rätt ok medan andra hållet var smockat med bilar som satt fast o en knappt rullande massa av bilar bakom plogarna (som tydligen är helt stopp nu, allt snöoväder i Skåne är ju beroende av hur man hamnar i förhållande till vinden). På jobbet är vi väl 25% närvarande.

På nåt skumt sätt lite härligt när folk får en gemensam fiende i vädret. Och på vägen är det härligt att göra gemensam sak i att hytta med nävar (mm) åt nötterna som pressar på, chansar o hetsar. Stollar!

11 kommentarer:

A L V A S - P A P P A ! sa...

hur har det förresten gått för er andra skåningar?!

C sa...

Mmmmm snökaos!
Jag ÄLSKAR snökaos och sitter här i STHLM och önskar mer kaos åt vårt håll.
Nu snöar det men inte tillräkligt i min mening.

Lotten Bergman sa...

Jag gillar också panik och kaos och undantagstillstånd -- så länge det inte kombineras med ond, bråd död.

Det är liksom "världen håller på att gå under, men vi ska göra det bästa av situationen ändå"-frejdighet. Man får gärna tralla och slå ihop klackarna också.

Anonym sa...

Jag fattar inte att det är snökaos nere hos er. Hos mig är det bara lugnt och skönt..

Jonna sa...

*Suck* säger jag bara, jag var på jobb halv elva eftersom inga stadsbussar gick... Jag bor 5 km från mitt jobb här i Malmö så det var lite för långt att pulsa sig fram till fots. Det var jäkligt kallt och stå och vänta och hoppas vid hållplatsen efter att de sagt att stadstrafiken skulle komma igång. Vilket den inte gjorde på ytterligare en timme. Riktigt halt var det också när jag slutligen åkte bil in.
Vi är ca hälften av personalen här idag. Min envisaste kollega kom hit från landet kvart över tolv :)
Min kollega som åkte buss från Hörby gick det däremot bra för, märkligt va?
Men det är gott om arbetsro eftersom alla cheferna sitter insnöade på olika håll :)

Anonym sa...

i polen ar det ocksa mysemys. varen var har, faglarna sjong och jag funderade pa att ta pa mig min varkappa (!) idag. vaknar sa dar lagom tidigt, klockan elva, gor mig iordning, och kollar ut genom fonstret - surprise! total vinter utomhus! hejda varen, hejda alla sota faglar, hejda solen, hejda varkappan..daremot hej hej moonboots och aik-halsduk... usch!

Anonym sa...

tips till dig: Pappaforum.se

A L V A S - P A P P A ! sa...

jamen visst är det så Lotten, så länge ingen blir lidande på riktigt allvar är det ju bara spännande. Vi reste 100 mil genom gudrun, mkt intressant upplevelse.

Jonna, vi hade chef men det var som att det var ok att allt inte gick så fort idag ändå. ganska skönt.

nathalie; kul att höra lite polska inlägg i vädret!

Pappaforum! kanon, inte sett innan (en i-net grej till att kolla, jajamensan!)

Anonym sa...

Ibland är det rätt skönt att vara student. Som imorse, när de sa på nyheterna att man skulle stanna inne och att alla tåg var inställda. Då kunde jag strunta i att åka till Lund (från Malmö) och bara stanna hemma och plugga. Och ang. Hörbybussen.. många många gånger har jag åkt med den och aldrig är det väl nåt problem med den :)

Tack för en bra blogg och att man får ta del av alla superfina bilder på er prinsessa! Hur blir det nu med pulkan? Är det Alva eller matkassarna som får åka när ni går och handlar? Eller kanske både och? ;)

Anonym sa...

alvas pappa - imorgon kommer det aven finnas bilder pa min blogg. det ar totalsjukt - ingen plogade i min stad pa hela dagen, eftersom stadsstyrelsen var helt hundra pa att vintern var over och plogarna var undanstallda nagonstans. hurra for deras intelligens, verkligen

Anonym sa...

Fiende?? Nänä. Det finns inget som kan svetsa det torra lama svenska folket samman bättre än väder ... Bara en sån sak som att ud aldrig hade pratat med människorna vid bussen om du inte vetat något de inte visste ... och detta pga vädret ;-)