fredag, februari 09, 2007

blandade karameller

Skulle vagga Alva till sömns för en stund sen. La mig på vår säng o vaggade. Hon tittade tillbaka, storlog och tänkte "bra försök, jag gillar dig, men du kan glömma att jag tänker sova just nu". Hon vet vad hon vill i alla fall.

Alva är grym på pruttar! Alvas mamma berättade att Alva häromnatten lyckades väcka henne med en grym blöjblåsning.. Man blir ju stolt ju.

Vår bil är för liten för att vara säker och vi har bestämt att Alva inte skall åka i en osäker bil. Har letat efter den rätta bilen ett tag nu (rätt Octavia) men hittar den inte. Så ikväll har jag letat (säkert 4 timmar) efter alternativ men det är helt hopplöst att hitta en lagom stor (får inte vara för liten av säkerhetsskäl), lagom dyr (absolut inte över 100 000), någorlunda snygg, lagom mil, med antispinn o all annan säkerhet osv etc. Varför är det så? Hittelön utlovas till den som tipsar om bästa köpet.

Uppdatering, glömde en godsak:
Läste ni om giraffen Måns? Den stackaren omkom i en olycka på Kolmården. Han skulle testas för turberkulos och skulle sövas inför detta. Men sömnmedlet slog till för snabbt och han föll illa (och gjorde illa en skötare i fallet).

"Den här gången ryckte giraffen till vid fallet och träffade Sundén, som stod beredd att hålla i djurets hals. Höggren tror att giraffen dog av fallet. Proverna visade att djuret inte hade tuberkulos."

Chefen för djurparken misstänker att det var fallet som tog livet av Måns (nähä?!). Men värst av allt, Måns hade inte ens tuberkulos. Mest intressant men som dom glömmer att fråga i artikeln (sydsvenskan) - Varför gjorde dom TBC-testet efter att Måns lämnat jordelivet?

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 kommentarer:

Kottemamman sa...

Om Måns hade TBC så måste övriga djur också provtas och behandlas (eventuellt avlivas), så trist är det. Det var därför man tog prov trots att han lämnat jordelivet.
:-) Kottemamman (som är medicinare)

Prinsessmamman sa...

Vi sålde just vår gamla (03) Mondeo. Den har varit toppen att ha när barnen varit små. Lagom dyr och rymlig i baksätet (när en långbent mamma får sitta i bak). Den kunde du fått för 92'! Jag gillade den mycket!

(numera har vi pappans gamla drömbil... V70)

Camillas lockar sa...

Peo är också smart. Vi säger ordet pyjamas och han börjar tjorva. Stretar och donar in i det sista. Så till slut får han som han vill, dvs somna i pappas famn. Där är det tydligen bäst.

lillasysteryster sa...

TBC är extremt smittsamt, precis som Kottemamman skriver, och därför måste även döda djur testas. Det som däremot är trist att han dog av en provtagning som ändå var "onödig" eftersom han ju inte hade TBC. Stackars giraff och stackars djurskötare!

Anna.. sa...

http://www.blocket.se/vi/10549018.htm?ca=23_10_s , http://www.blocket.se/vi/10732375.htm?ca=23_10_s , http://www.blocket.se/vi/10164872.htm?ca=23_10_s ? :)

Alvas Pappa! sa...

se, nu lär man sig saker igen. det är nyttigt att blogga!

Tack Anna, kanske kan vara tips men dom har gått lite för långt, kanske, kanske kollar den ena ändå.

Madelen Rahkonen sa...

V70 har jag och det är en super bra bil.. Lagom stor oxå... Även om man vill ha fler barn:) Kan lugnt få en för under 100,000kr... Är ganska inne på Volvo bilar eftersom pappa importerar och säljer:)

Anonym sa...

V70 är en super bra bil... Den får du lätt för under 100,000kr.. Iaf gamla modellen som är bra mkt snyggare än den nya...


Madelen
rahkonen112@hotmail.com

Tvillingmamma C sa...

Vi åker ju en Skoda Octavia RS och jag måste säga att den är grym. Den har klassen största bagageutrymme, man får in typ allt och en tvillingvagn tex.

Sandra sa...

Hej! Hittade in hit av en ren slump och såg att du letar bil.

Vi har en Saab 9/3 från -01. Den har hittills gått 15 000 mil och spinner som en liten katt. De är väldigt rymliga, bagageutrymmet är större än i en kombibil, supersköna att köra och dessutom börjar de nu gå ner bra mycket i pris med tanke på den nya 9/3 kombin som kom för ett tag sen.

Ett annat tips som kan gälla för alla bilar är att kolla på de som varit företagsbilar. De har ofta ganska många mil i bagaget (oj, väldans vad fyndigt det blev), men det är inte många mil som är dåligt, utan det är många kallstarter som bilen inte gillar. Till exempel så är före detta taxibilar superbra då de ofta går varma hela dagarna. Företagsbilar är ofta också väldigt väl omhändertagna med service och diverse reparationer.

Lycka till!