onsdag, januari 03, 2007

Himma i pannekagelanned

Ja. det är himla platt här hemma, det inser man när man varit i vackra Härnösand. Och inte för att det var vansinnigt kallt i Norrland men att stiga av i Lund kändes som att ställa om till vår. Ur led är vädret! Lite oroande faktiskt, man blir ju ännu mer brydd om sånt när man får barn märker jag. Eller är det Aftonbladets godhjärtade miljöprofilering som gör det!?..

Att resa ca 100 mil med barn/vagn, en fantastisk massa klappar (Alva drog såklart hem en smärre jackpot i julklappsligan), reafynd och vanlig packning i julreseruschen kan verka skrämmande. Men icke! Visserligen var det tufft att gå upp 04.30 när Alvas sovklocka strejkat till 3 timmar före uppstigning men väl ur sängen gick det overkligt smidigt. Trötta men belåtna i Lund på tidiga em blev vi hämtade av värsta bästa kompisen!

Alva gnölade (ytterst tveksamt om det är ett ord i SAOL men ni fattar) dock mer på väg hem än på väg dit. Men efter en fantastisk semester med väldens snällaste morföräldrar och morbror så är det klart att man blir lite gnölig när man måste lämna dem.

En kul episod från dagen, låt oss göra det till en gemensam gissningstävling; I Alvesta stiger en stilig (well) man in på tåget. Han letar efter familjens platser och jag tänker omedelbart att den mannen är från landet X. Jag gissade rätt visade det sig. Låt oss se om vi delar fördomar, jag beskriver och du gissar (inspirerad av Lotten (julkalendern) presenterar jag svaret i morgon). Mannen är alltså ganska lång (1,85?) och smal. Han har riktigt stiliga glasögon, är välrakad men har gulblont hår med begynnande flint OCH hockeyfrilla. Jag gissar att han är ca 50-55 år. Mannen bär ett par alldeles för tajta svarta skinnbrallor och toppar sin utstyrsel med en guldfärgad(!) michelin-gubbe-pumpad täckjacka. Med fickor på ryggen! (Ja även fram men det kan man ju leva med.) Med sig har han fru och dotter (ca 17 år) som båda bär "normala" kläder.

Ja, just det, höll på att glömma - han bar också med sig en osande varm hämt-pizza som han glatt glufsade i sig. Kort sagt en mkt förvirrande syn (och jag var inte den ende som hade svårt att hålla mig för skratt!!)

Ja det är inte så klurigt som Lottens gåtor och några priser utöver äran kan jag inte lova men va' 17, släng in en gissning i kommentarerna (och en förklaring om du vill).

8 kommentarer:

Anonym sa...

test

idha sa...

Efter att ha jobbat me turister i 2 år brukar jag vara rätt vass på att gissa varifrån folk kommer, men här har jag inte en susning!?

Jonna sa...

Jag gissar på... eh... att han var tysk?

Sanna sa...

Ta med sig hämtpizza, på TÅGET? Det var nåt nytt! Kanske inte så trevligt för medresernärerna....?

Härligt att höra att ni kommit hem, om än till lite tråkigare väder än uppe i sköna Norrland.
Vi avbokade vår Åre-resa över jul just för att det inte fanns ngn snö...så det verkar som om vädret är lite ur led...

God fortsättning!
Ps! Hur går det med Alvas nattsömn nu för tiden?

Vildings Bravader sa...

Hahahaha han är ungrare...
Så där ser alla medelålders män ut i Ungern

Skolfröken sa...

Tyskland helt klart. Typ Rudi Völler. Det var guldjackan och hockeyfrillan som avslöjade honom. Hade han mustasch?

C sa...

Men nu funkar ju kommentarerna igen, den ville inte de två förra gångerna.
Jag gissar på att han är är från typ östra mellan europa, serb, slav eller nåt sånt.

Och alla som har haft en bebbe vet exakt vad gnöla är!

Lotten Bergman sa...

Min djefla man svarar "f.d. öststat".

Jag svarar först spontant Finland för att jag har sett en sådan figur på scen i Melodifestivalen en gång. Sedan hade vi en snickare här hemma som hade en sådan där jacka, och han kom ifrån Lettland.

Men att äta en pizza? Det går inte riktigt ihop. Jag säger Danmark. (Vilket är som att gissa på Hjalmar Söderberg när svaret är James Joyce.)