torsdag, januari 04, 2007

IKEA & FACIT

Visning av lägenheten snart så idag har vi varit på IKEA och köpt skrytprylar. Inte dumt alls att sälja lägenhet - då kan man köpa fina men onödigt dyra prylar utan dåligt samvete. Så det gjorde vi.

Tidigare har IKEA med Alva varit rena mardrömmen. Ja IKEA är ju oftast det ändå med allt folk och så. Och idag tänkte vi ju att det var vanlig vardag så då kan det inte vara så farligt men... smockat som vanligt på parkeringen. Det är obegripligt, det företaget måste gå så löjligt bra (dom där var det 25 miljarderna vinst som Ingvar försa sig om, jag tror det är mkt mer, genom att "försäga" sig så ifrågasätter ingen). Hur som helst - vi hade nog otrolig tajming för när vi kom verkade alla stå i kö och ingen var ivägen nånstans. Och Alva, den lilla ängeln, hon bara sov i babybjörnen hela tiden. Perfekt!

Klokhandlat blöjor på City Gross har vi också gjort, köpte massor Bambo-blöjor som ser ut (och verkar funka) som Pampers och Libero men som kostar hälften (89 öre styck för att vara exakt). Vi har inte kommit oss för att köpa ICAs eller nån annan riktig budgetvariant ännu - nån som har tips och erfarenheter mottas det tacksamt!

FACIT
Guldstjärna till Jonna och skolfröken (nej faktisk ingen mustach, enda som fattades) och morbror! Klart han var tysk! Inget ont om tyskarna men vissa av dem har ett udda sätt att klä sig på.

ps till Sanna - jo det går helt enkelt strålande med sömnen! Ända sen natt 1 i Norrland så sover vår Alva som en stock. Vaknar väl ibland för ett mål mat men ofta inte ens det. Vi vågar inte hoppas på att det håller i sig så länge men man får njuta tillsvidare.

ps 2, om nån har listiga lägenhets-visnings-tips är det också mer än välkommet!!

10 kommentarer:

Emelie (ungmamma15) sa...

Du får gärna tipsa mig om din packlista :D Kanske har du något som inte står med på min;)

Josephine sa...

sööööööt :)

Skolfröken sa...

Tack för guldstjärnan!

Här kommer visningstips från en som gick på ca 25 visningar förra hösten (jag säger inte att alla funkade på mig, men det var i alla fall återkommande teman):

* Basilika eller andra välluktande kryddor i krukor i köket.
* Fyll kylskåpet med diverse cool mat som vittnar om att man är lyckad och lycklig i lägenheten (jag tvivlar på att detta funkar, men jag såg ofta champagne och dyl. i kylarna...) .
* Städade skåp överallt (man öppnar och tittar på allt, jag lovar)
* Ta bort allt småkrafs. Ta bort kort och sånt på er, i alla fall en del. Man behöver kunna tänka sig in i att man bor där och det är lättare om det inte finns kort på de som bor där nu överallt.
* Städa toalett och dusch.
* Baka bullar innan så att en god lukt hägrar.
* Investera i och placera ut snygga och välluktande doftljus
* nya handdukar på toalett

Hmm, jag vet inte om alla tips är värda att följa, men det jag kan säga är att kök och toa spelar störst roll, är det fräscht där kommer man undan med mycket. Om man har mindre lyckade kakelplattor på toaletten, tex i en rad, kan man köpa plastfilm som man sätter över, det syns inte och vips har man ett fräschare badrum.

Sen tycker jag det är viktigt att lägenheten inte är för full av grejer, det blir svårt att se den då på något sätt. Om hatthyllan är överfull eller alla bokhyllor är överfulla av böcker och andra grejer osv.

Lycka till!

Skolfröken sa...

Det där måste vara min längsta kommentar någonsin...

camilla sa...

(innan ni fortsätter läsa min kommentar, så vill jag än en gång påpeka att jag inte har barn själv ;) )

jag har hört från en vän att tydligen så ska ICAs (eller om det var coops, ska kolla mina källor) egna blöjor vara superbra, i samma klass som andra "märkesblöjor".
kanske värt att testa ändå?

ha det så bra!

Prinsessmamman sa...

De första månaderna hade vi ICA-blöjor till storasyster för då hade en drive där de sålde dem löjligt billigt. Sen gick vi över till Libero. Pampers har jag aldrig gillat, har haft "fel" modell för prinsessorna. När de varit lite äldre (över 1½ år) har vi haft Euroshopper som funkat bra dagtid men inte på nätterna. Där har Libero varit oslagbara! (o nej, jag är inte sponsrad av dem - tyvärr!)

swepett sa...

Willys egna blöjor har fått toppbetyg på en massa olika håll.

Alva, Jenny & Martin sa...

tusen tack alla! ni är fina m-skor allihop! ska nog testa en del blöjor nu. o skolisfröknis, vi jobbar med dina tips, men det är mest real hard work!

Sanna sa...

Jag vill bara börja med att säga att jag tycker det är djupt orättvist om Alva sover i stort sett hela nätterna igenom nu när hon "bara" är 9 veckor!
Själv var jag nästintill förstörd när jag var tvungen att amma 2-3 ggr/natt vid denna tidpunkt....
Har ni några knep som jag kan ha i bakfickan tills nästa gång:-)

Nu till något annat väsentligt: BLÖJOR!
Har prövat Icas. De var ungefär som Libero, men jag tyckte det var svårt med storlekarna. Antingen var de för stora eller för små!?.

Svårt det där med storlekar överlag, man får gå upp ett snäpp när det börjar läcka efter allt för få timmar.
Nu kör vi bara Pampers. De är helt underbara! Ändå sen vi prövade Active fit i somras (när vår Alva var ca 6 mån) har inget annat varit lika bra. Underbar mjukhet, o superbra resår i midjan! Nu har vi gått över till Easy Up (byxblöja) o den är rena himmelriket om man jämför med Liberos.
Det låter nästan som om jag själv provat, men så är inte fallet. Vi är bara supernöjda med Pampers då de har bra stretch i midjan samt är lite smalare i grenen (inte så klumpiga).

Det här blev ett jättelångt inlägg, men jag misstänker att vi får ta upp tråden igen om ett par månader, då behoven ändras hela tiden!

Noac sa...

Hejsan,

skulle bara vilja säga att vi gick över till ICAs strax efter Jacks födelse och de köps fortfarande, dvs vi är jättenöjda med dem, både funktionellt och ekonomiskt :-)