torsdag, januari 25, 2007

Tack för hjälpen Pampers

Det är egentligen bara dumt men det känns oansvarigt att inte läsa goda bebis-råd som hamnar i ens inbox, även när dom kommer från Pampers dåligt översatta amerikanska "rådgivare"

"...ordna barnvakt och gå ut och ha roligt som ett par igen. Bara för att ni är föräldrar nu, behöver inte det betyda slutet på det sociala livet! Försök därför att göra en kraftansträngning den här månaden för att förnya närheten i er relation. Nu när ert barn är mer socialt och aktivt, kommer hon eller han verkligen att uppskatta att få odelad uppmärksamhet från vem som nu får den stora äran att sitta barnvakt. "

Men om vår tremånaders flicka inte vill äta ur flaska då?! Jag tror att det skulle kännas jobbigt att gå på bio och veta att Alva gråter av hunger samtidigt. Ja alldeles bortsett från att vi inte har några enkla lösningar på barnvakt..

Well, well. Det kommer väl.

Idag var det otroligt nära att Alva blev lycklig ägare till en baby-pulka. Det är inte så värst mycket snö vi har men det hade nog gått. Och när himlen är blå och solen skiner så.. Och så hände det sig idag på lunchen att jag gick förbi en affär som sålde pulkor.

Alvas mamma tyckte det var knäppt. Att det får vänta. I februari då? Om man lovar att inte åka i backar? Nähä, inte det. )= Sen började hon snacka om hjälmar och en massa andra skydd. Nästa år!

Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer:

Mikaela sa...

Det verkar nästan råda barnvaktshysteri, man ska vilja lämna bort sitt barn över natten direkt från bb för att kunna vårda sin parrelation. annars är man konstig.
vi har haft barnvakt en gång i tre timmar på åtta månader. å nästa vecka ska vi ha barnvakt i typ en timme. det behöver ju inte vara så länge åt gången. faktiskt.
jaja... lite nattsnack från mig.
pulka rockar f.ö. klart tjejen ska ha en pulka!

dumpad sa...

Om ni inte bodde så långt bort skulle jag lätt ställa upp som banvakt, om ni nu ville ha mig..

För övrigt tycker jag att mamma har rätt. Nästa år är nog mer lagom för pulkåkning..och självklart ska hon ha hjälm! Iaf nu när hon är så liten..

Noac sa...

klart tjejen skall ha en pulka:-), liggpåsen från vagnen och lite uppstöttning så blir det jättemysigt. har ni någon snö i Lund?? I Hofterup så kanske det är 0,4 cm.... Det räcker kanske....

Zara sa...

Vi hade inte barnvakt förrän killarna var 11 månader, då sov vi på hotell här i Gbg, var på bio och ute och åt. Det var då välbehövligt och underbart.
Jag tror inte man ska göra det bara för att man ska men jag tror absolut att det är nödvändigt att göra det då och då så man inte glömmer av att man är två vuxna också...
Klart Alva ska ha en pulka!

Annica sa...

Jag håller med er andra. Det råder barnvaktshysteri.

Vi lämnade Simon för första gången innan jul. Då var han 13 månader. Pappa var sååå nervös :-)

C sa...

Så kommer dåliga mamman som hade barnvakt (en längre stund) första
gången när pojkarna var tre månader. Då var vi borta i fyra-fem timmar. Det gick lysande.
Men så är våra pojkar också flaskmatade.
OM ni nu skulle vilja gå ut och äta en bit själva utan skruttan så tar en middag på pizzerian inte så lång tid att ni inte hinner mellan två av hennes måltider.

Jag tycker att man skall skaffa barnvakt BARA om man själv vill och känner att man behöver.

Vi behövde det. Verkligen. För att behålla förståndet emellan, blöjor och flaskor, nattskräck och kolik.

Så känn ingen press ni vet själva när ni är mogna.

Lina sa...

Det där pampersmailet fick jag också...Alltså det är rätt självklart att det sociala livet inte försvinner när man får barn, det beror ju bara på personlig inställning. Men att lämna bort min tremånadersbebis känns lite väl mycket, varför så bråttom? Vi hinner gå på bio många gånger när de är större, och umgänge kan man faktiskt ha även med barn. Och jag lovar att man uppskattar mer att få vila från en treårstrotsande huligan än från bebisen. Trevlig blogg förresten, roligt att läsa om jämnåriga bebisar. (Nästan, Love är född 21/10)

Susanne sa...

Klart Alva ska ha pulka:-)

Ta åkpåsen och palla upp med liten kudde eller dyl.
Det går ju att lägga barnen också när de är så små.

Sen behöver hon ju ingen hjälm för det. Om ni bara ska dra henne bakom er en liten sväng.
Till vännerna, affären eller så..
Håll koll dock så hon inte tippar eller glider ner i åkpåsen.

Nu är ju pulkorna bättre också än då (94 och 01 när vi köpte pulka....)
Inte lika tippbenägna. Nu är ju underredet bredare än sitsen..vilket är smart.
Sån finess hade inte vi!
Mina ungar har käkat snö många gånger om man säger så;-)
Vi hade också pulka till killarna, från 3-4 månaders ålder...
Funkade utmärkt!!!
Bäst till fjälls, så slapp man vagnen. Sen hade vi ryggbärsele som avlastning.

Och du! Sen, nästa år.
När det är dags för små backar mm ska hon SJÄLVKLART ha hjälm på!!!!
Ingen tvekan!!
En godkänd modell lekhjälm.

Sen i sommar kan det också aktuellt med nästa äventyr för Alva...Att åka bakom mamma eller pappa på cykeln!!!
Då krävs det ytterligare en hjälm..och godkänd cyckelsadel.

Och du!
Hjälm på vuxen också!!!
Vem ska rädda knyttet om pappa eller mamma ligger avsvimmad??

Susanne

Sofia sa...

Eeh, kanner mig fruktansvart politiskt inkorrekt nu men som sagt, har i Frankrike lamnar mammorna sina barn hos barnvakt 8 timmar om dagen for att jobba nar de ar 3 manader gamla. Jag har ingen aning om _hur_ de klarar det, eller om jag skulle klara det, men om man inte ska anta att de flesta fransman ar olyckliga, missanpassade individer antar jag att de maste ha overlevt att bli lamnade vid den tiden.

Alva, Jenny & Martin sa...

mikaela, zara, annica mfl; ja kanske lite barnvaktshysteri, har funderat på det men så är det nog lite grand. man vill ju men förutsättningarna får ju styra.

Ang pulka. Ta mig 17 det inte blir en pulka snart om det kommer mer snö. kanonidé med åkpåsen. man lär sig så mkt av bloggvänner!! tack!

Susanne; JA cykla ser jag fram emot, oj vad mobil man blir då, måste var lättare än bil.

Prinsessmamman sa...

Mina prinsessor vägrade ta flaska tills ca 1 vecka efter att jag slutat amma dem. Fick bli gröt under en period och sen gick det an med flaska. Då var de ca 9 månader. Mamma, bliv vid din läst!