onsdag, januari 31, 2007

Pappig Alva!

Njae, kanske ändå inte men idag hände lite av en motsatt upplevelse (jämför med gårdagen).

Som paps blir man lätt lite avundsjuk på alla de mysiga stunderna runt matningen (även om det helt klart inte bara är en fördel för mamman som ju givetvis blir lite bunden av den sysslan - erkännes villigt och uppskattandes). Men hur som - ofta ligger plutten kvar på amningskudden och gurglar glatt. Och det småpratas. Och det finns en (iaf från åskådarplats) magisk ömsesidig förståelse som verkar så mysigt. Och det där kan man ju knappt få.

Men så idag hände det ändå. Alva somnade på kudden efter matning och pappan fick ta över vår lilla Törnrosa medan mamman gick o fixade i köket. Och så vaknade hon! Och var så där mysigt lycklig och vi småpratade och myste som bara den.

Tjohoo!
---

Andra bloggar om: , , , , ,


Ps - många sköna kommentarer igår, har svarat lite grand till dom flesta av er.

10 kommentarer:

Susanne sa...

Ah..en Nikkala.. Jag trodde det vita ovan de vita kuddarna var vägg:-) Men nu förstår jag ju att det är ryggstödet... Har ju bekanta som har den soffan och den ÄR jättesnygg.
Att den blev snyggare på din bild beror nog på det blädvita överdraget (och inte det lätt solkiga som mina bekanta har..förlåt:-0..) Och framför allt tack vare den söta dekorationen;-)

Och, du ser! Det tog bara några timmar till en riktigt fin pappa-dotter stund:-D

Susanne

jkl sa...

Gör ett besök efter att ha sett dina inlägg hos Agnes. Söt är hon, lilla Alva :)

C sa...

Aaaaa I told you so!
Pappa är bäst, det tycker "alla" tjejer!

Fråga Alvas mamma om hon tycker bäst om sin mamma eller pappa!

Och Alva - Way to go girl! Du har redan lindat din pappa runt ditt lillfinger, tänk att det bara behövdes ett litet smajl!

;-P

Femma sa...

Men en del män kan ju också amma! Jag läste nånstans om nån by där männen tog bebisarna till bröstet. Mest för att trösta dom och så, men ändå. Kanske värt ett försök?

Marie Breskic sa...

Japp, femma! Jag har ocksa läst om papporna som tröstade barnen med sina egna bröst. Pygmeer. För mig förklarade det varför män alls är utrustade med bröstvartor. Dessa pygmeer bedöms i nagon jämförelse vara världens bästa pappor. De tillbringar nästan hälften av sin tid med barnen. Jag tror att svenska pappor inte ligger langt efter, men pygmepapporna som dessutom ägnar dagarna at jakt, ger lite mer av tid, kraft och...öh...kropp?

Kottemamman sa...

Åh vad avis man blir på en sådan liten plutt! Alva är verkligen jättesöt! :)

Teddy sa...

mycket mycket söt dotter. ville bara säga det!
lycka till mvh/Teddy

Sanna sa...

Har ni testat att ge urpumpad mjölk ur flaska? Kan rekommenderas för att pappa o dotter ska kunna "bonda" lite samt att mamman får möjlighet att få en stund för sig själv.

Vi körde så from nyårsafton (fanns ingen baktanke där, vad trodde ni? *skratt*) då vår Alva var 4 veckor. Funkade super!

Tolken sa...

Jag har också kört urpumpat och napp på alla våra tre barn. Trots att både BVC och barnmorskor försökte skrämmas så funkade det jättebra. Och pappigheten kommer nog. Våra barn är ganska pappiga, men det märks ju mest när pappa är borta, så han märker det inte så mycket stackarn.
Hon är gudomligt söt Alva, så att jag börjar fundera på kanske en till :-)

Alvas Pappa! sa...

Alla; tack igen för sköna o engagerade kommentarer, verkligen kul läsning. Dåligt med tid idag så jag hinner inte läsa så mkt själv idag )=

C: Faktiskt tycker hon lika mkt om båda men haha, ja - Alva lär linda mig många varv innan jag ens fattar det.

Femma/Marie: kommer svar på det där i dagens inlägg.

Sanna/Tolken: Vi har gjort försök men det funkar inte rikigt. Men nu har vi hittat ny flask-variant o det har gått ett tag så vi skall göra nya försök.