fredag, januari 05, 2007

inte tänder väl... eller?

Givetvis! Givetvis blir storstädningen just nu bara 50 %-igt bemannad. Alva sover inte en sekund och vill lika lite sitta på egen hand babysittern.

Hon vill gärna stoppa hela handen, nallen eller allra helst mammas eller pappas lillfinger i munnen. Och hon gnager och suger som om det inte finns ett imorgon. Och slajmar, slemmar och secklar nåt oerhört. Som nio-veckors baby måste det väl vara alldeles för tidigt med tänder?

(kortkort MEN skrivet med ett plaskblött lillfinger nedstucket i en liten söt mun)

5 kommentarer:

yster sa...

Lillasyster håller också på, andra bissen dök upp idag, hon är dock några månader äldre.
Men det kan starta tidigt, tror ni får leva med dregel och gno ganska länge utan att se skymten av en tand...

Välkomna hem och god fortsättning förresten!

idha sa...

Min lilla tjej har också hållt på så sen hon var 2 månader ungefär. Nu är hon 8 månader o fortfarande inte en tand i sikte... Om mamman ammar kan ni ju verkligen hoppas att det inte kommer några tänder än på ett tag. Ajaj...

Anonym sa...

Hej. Båda mina flickor fick sin första tand vid knappt fyra månaders ålder. Just nu har andra tanden precis kikat fram på lillan.
När jag var på bvc för ett tag sen berättade sköterskan där att det hade kommit fram resultat på nån ny forskning där de tydligen nu vet varför små spädisar envisas med att stoppa in hela sina händer i munnen.
Man föds tydligen med flera olika kräkreflexer runt om i munnen. Senare som vuxen har vi bare en ända kvar, längst bak/ner i svalget, vilket ska hindra oss att sätta halsen. Små barn ska alltså stimulera bort dessa, därav händerna.
Intressant. Hm, blev ett långt inlägg. Förstod du nåt?
Thea www.theasrum.blogg.se

Alva, Jenny & Martin sa...

Thea!

Fattar absolut, mkt intressant. Stimulera bort, låter skumt men säkert sant. Mkr är ju skumt när man är bebisnybörjare.

Tack för alla tips!!

Marie breskic sa...

Tänder har ingen betydelse när man ammar. Ett bett gör lika ont när barnet är tandlöst. Det är bitandet som gör ont - om det nagonsin dyker upp.

Märkligt det där med kräkreflexbortstimuleringen (liten läsövning). Mitt första barn varken dreglade eller sög pa händerna och inte har hon kräkreflex som är annorlunda än nagon annan. Barn nummer tva dreglar och smaskar pa nävarna hela dagarna. Det verkar rätt gott.